Dieta Niski Indeks

Jest dedykowana osobom z insulino opornością. To modyfikacja diety STANDARD polegająca na ograniczeniu lub zamianie produktów posiadających wysoki indeks glikemiczny na produkty z średnim i niskim indeksem. Składa się z pięciu posiłków – z czego maksymalnie 1 jest słodki.

o

Rozkład makroskładników:

47% W 23% T 30% B

Dieta ST Modyfikowana Bzglut

Modyfikacja diety STANDARD polegająca na wykluczeniu lub zamianie produktów zawierających gluten na te produkty bezglutenowe. Podobnie jak dieta STANDARD składa się z pięciu posiłków słodkich lub wytrawnych.

o

Rozkład makroskładników:

47% W 23% T 30% B

Dieta ST Modyfikowana Bezml

Modyfikacja diety STANDARD polegająca na wykluczeniu lub zamianie produktów zawierających mleko na produkty bezmleczne. Podobnie jak dieta STANDARD składa się z pięciu posiłków słodkich lub wytrawnych.

o

Rozkład makroskładników:

44% W 28% T 28% B

Dieta ST Modyfikowana Vege

Modyfikacja diety STANDARD polegająca na wykluczeniu lub zamianie mięsa i ryb na produkty wegetariańskie jak rośliny strączkowe, nabiał, nabiał roślinny. Podobnie jak dieta STANDARD składa się z pięciu posiłków słodkich lub wytrawnych.

o

Rozkład makroskładników:

50% W 25% T 25% B

Dieta ST Modyfikowana Vege+Fish

Modyfikacja diety STANDARD polegająca na wykluczeniu lub zamianie mięsa na rybę lub produkty wegetariańskie /jak rośliny strączkowe, nabiał, nabiał roślinny/. Przez większość tygodnia na obiad podawana jest ryba; 1-2 dni w tygodniu są całkowicie wegetariańskie. Podobnie jak dieta STANDARD składa się z pięciu posiłków słodkich lub wytrawnych.

o

Rozkład makroskładników:

50% W 25% T 25% B